Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de zoekbalk gaan Overslaan en naar de navigatie gaan

Beeldbank

Deze beeldbank bevat ca. 1400 gedigitaliseerde afbeeldingen over de geschiedenis van het gedrukte boek in Nederland, voor een groot gedeelte afkomstig uit de collecties van de KB. De afbeeldingen zijn te downloaden en mogen gebruikt worden met de vermelde creditline.

Zoek in
Zoeken met

Titel
 Kiosk met populaire lectuur, eind jaren veertig van de 20e eeuw

Vervaardiger
 Austria, Maria (fotograaf/photographer), Uiitgeverij Voetnoot (uitgever/publisher)

Jaar
 [ca. 1946]

Type
 foto, photograph

Afmetingen
 16 x 16 cm.

Gerelateerde term
 kiosken, tijdschriften

Periode
 20e eeuw

Classificatie
 D: Geschiedenis van de boekdrukkunst

Inhoud
 Populaire tijdschriften, waarvan de meeste vlak na de Tweede Wereldoorlog zijn opgericht, aan de man gebracht in een kiosk, vermoedelijk in Amsterdam. "Vizier" vescheen van 1946 tot 1960, en werd voortgezet als het bekende radio- en televisieweekblad "Televizier". "Film en Theater" was een weekblad voor toneel, muziek, dans, film, radio en kleinkunst dat maar kort heeft bestaan: van 1945 tot waarschijnlijk 1947. Het weekblad "De Lach" (foto's, humor, lectuur) bestond al vóór de Tweede Wereldoorlog, het verscheen van 1929 tot 1967. Kiosken bestaan nergens meer in Nederland. Hun rol werd overgenomen door ketens als de AKO, De Boekelier en Bruna.

@omschrijving
 Den Haag Koninklijke Bibliotheek

@reproductie
 Uitgever